Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Recenze a zkušenosti spotřebitelů: Opalovací gel Eucerin proti sluneční alergii

Recenze a zkušenosti spotřebitelů: Opalovací gel Eucerin proti sluneční alergii

Blíží se vrchol letošní sluneční sezony a lidé se sklony ke sluneční alergii, kterých neustále přibývá, budou opět řešit, jakým přípravkem se chránit před sluncem. Proto se tentokrát věnujeme kosmetickému produktu, který se oficiálně jmenuje „Ochranný krémový gel na opalování proti sluneční alergii“ od značky Eucerin. Plní to, co slibuje?

Varianty produktu

Přípravek se dodává ve dvou variantách lišících se ochranným faktorem – 25 a 50. Součástí této řady proti sluneční alergii je i Regenerační gel po opalování.

Komu je určen

Opalovací gel byl vyvinut pro potřeby osob se sluneční alergií (solárním ekzémem, případně sluneční kopřivkou). Vzhledem k vysokému ochrannému faktoru je rovněž vhodný pro lidi s fototypem I nebo II, jejichž pokožka se snadno spálí, a také po laserovém ošetření nebo chemickém peelingu. 

Jak funguje

Hlavním „tajemstvím“ v boji proti sluneční alergii je sloučenina zvaná alpha-glucosyl-rutin, která má významné antioxidační účinky a je schopna pronikat hluboko do pokožky. Hlavními spouštěči alergických reakcí pokožky jsou totiž volné radikály. A k jejich neutralizaci se používají právě antioxidanty.

Další účinnou látkou, kromě „sady“ UVA a UVB filtrů, je licochalcon (protizánětlivý výtažek z lékořice, který má navíc antioxidační účinky).

Výhody

Tento produkt je jedním z mála opalovacích přípravků na trhu, které se specializují na problémy slunečních alergiků. Zatímco některé konkurenční přípravky jsou postaveny pouze na vysokém ochranném faktoru, gel od Eucerinu obsahuje účinné látky, které by měly mít výrazný preventivní vliv na vypuknutí sluneční alergie.

Díky gelové konzistenci se velmi dobře roztírá a vstřebává do pokožky. Přípravek neobsahuje parfemaci a barvicí přísady, a dokonce ani emulgátory, které jsou hlavními příčinami alergických reakcí na opalovací kosmetiku.

Nevýhody

Gel na pokožce zanechává lehce lepivý pocit. Ten je ale pořád příjemnější než pocit mastný.

Obchodní informace

Eucerin Ochranný krémový gel na opalování proti sluneční alergii se prodává v lékárnách a internetových obchodech se zdravotnickým sortimentem. Doporučená maloobchodní cena je 499 Kč za variantu s SPF 25 a 529 Kč za SPF 50. Na internetu jsou však běžně k dostání i za ceny o desítky korun nižší.

Výrobcem kosmetiky Eucerin je německá firma Beiersdorf.

Zkušenosti zákazníků

Zeptali jsme se několika zákazníků, kteří si u nás minulý rok Eucerin proti sluneční alergii zakoupili.

Jak jste byli s produktem Eucerin spokojeni? Pomohl vám se sluneční alergií? Snášela ho vaše pokožka dobře? Doporučili byste ho dalším zákazníkům?

Paní Hana, Slavičín:

Eucerin proti sluneční alergii jsme vyzkoušeli loni v létě. Syn má navíc atopický ekzém od narození, který se během letních měsíců díky horku a sluneční alergii zhoršuje. S Eucerinem jsme byli spokojeni, po aplikaci si syn neztěžoval třeba na svědění a pálení, jak to bylo dost často po jiných přípravcích.

Sluneční „kopřivka" se objevila, ale jen z počátku a v menší míře. Určitě proti sluníčku chránil dobře, vyzkoušeli jsme ho i na horách, kde bylo slunce mnohem intenzivnější. I během delšího koupání. Samozřejmě při dodržování i ostatních zásad při slunění.

Během pěti let jsme každé léto zkoušeli jiný preparát, který by nám vyhovoval. Eucerin můžu hodnotit zatím jako nejlepší. Méně jsme byli spokojeni s přípravkem Eucerin mléko po opalování, po aplikaci byla kůže poměrně lepkavá i po delší době, jinak ale příjemně chladil.

Paní Ivana, Praha:

S produktem Eucerin jsem byla velmi spokojena. Po celou dobu pobytu u moře se mi alergie na slunce neobjevila. Trpím alergií již 35 let po celém těle. Moje pokožka přípravek snášela velmi dobře. Přípravek bych všem vřele doporučila.

Paní Kateřina, Praha:

Sluneční alergií trpím již několik let a každý rok jsem zkoušela nějaký nový přípravek. Bohužel ani jeden z nich mi nikdy nezabral a alergie byla rok od roku horší. Minulý rok jsem takto poprvé sáhla po Eucerinu (aniž bych po předchozích zkušenostech s ostatními výrobky čekala jakékoliv zlepšení). Tím víc jsem byla překvapená, že Eucerin skutečně funguje. Samozřejmě jsem se neopalovala na přímém slunci, ale protože jsem na dovolené vždy většinu času ve vodě, stejně jsem se slunci nevyhla.

Eucerin zafungoval naprosto dokonale a poprvé po letech jsem o alergii vůbec nevěděla. Konzistence krému je velmi příjemná. Eucerin bych rozhodně každému, kdo trpí sluneční alergií, vřele doporučila. Není sice úplně levný a na dvoutýdenní dovolenou si musíte vzít minimálně dvě balení, ale stojí to za to.

Paní Marcela, Bystřice:

I tento přípravek u mně vyvolal alergickou reakci, takže nemohu podat kladné hodnocení. Se sluneční alergií mi bohužel nepomohl, reakce byla stejná. Možná i horší, než kdybych nepoužila opalovací krém žádný...

Na rukou, zejména v oblastí loktů, na dolní části lýtek, nártech a pár místech na zádech (kožní záhyby) došlo k vytvoření exantému, místy s malými puchýřky.

Jestli bych ho doporučila dalším zákazníkům? To nemohu posoudit, někomu jinému, s jiným typem sluneční alergie tento přípravek může pomoci, ale já mezi ně nepatřím. Je mi líto...

Paní Fatima, Folmava:

S přípravkem Eucerin na opalování jsem byla velice spokojena, vzhledem k tomu, že syn trpí touto alergií již čtvrtým rokem, vyzkoušela jsem řadu výrobku, ale nejvíc jsem spokojena s Eucerinem. V kombinaci s přípravkem stejné řady po opalování synovi opravdu pomohl.

Snášenlivost je výborná a hlavně přípravek vydrží i celodenní koupaní dětí (samozřejmě se musí mazat vícekrát) a vyhovovala nám i gelová konzistence přípravku po opalování stejné řady. Doporučovala bych ho všem, nejen maminkám, neboť vím, jak dokáže alergie u dětí znepříjemnit pobyt nejen u moře.

Paní Mirka, Brno:

Protože dcera trpí na sluneční vyrážku a klasické krémy s vysokou ochranou ji nepomáhají, rozhodla jsem se vyzkoušet Eucerin SPF 50 proti sluneční alergii.

Během pobytu u moře bylo vše v pořádku a vyrážka se nedostavila. I přes vysoký OF došlo k opálení pokožky. Ocenila jsem gelové složení, které se velmi dobře aplikovalo. Při slunění v ČR používáme OF 25.

Překvapil mě i dárek, který byl společně v balíčku – gel po opalování. Krásně zklidnil dcerčinu pokožku. Jedinou nevýhodou je vyšší cena, ale protože jsem Eucerin koupila v balení s gelem po opalování zdarma, hned je cena příznivější.

Doporučení portálu ProAlergiky.cz

Opalovací přípravky značky Eucerin patří mezi ty kvalitnější, s vyšší snášenlivostí. Přesto u lidí s kontaktní alergií nelze vyloučit nežádoucí reakci. Výrazně však převažují pozitivní zkušenosti spotřebitelů. Pro lidi se sluneční alergií jde o jedno z nejlepších dostupných řešení.

 

Související články

Sluneční alergie
Slunce ano, pigmentové skvrny ne!
Na sluníčko s dvojí silou

Produkty, které pomáhají

Kompletní nabídka:
Opalovací přípravky Sluneční alergie

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
„První nákup a velká spokojenost.“
Ověřený zákazník před 14 hodinami
  • Rychle doručení
Ověřený zákazník včera
  • Kvalitní prověřené výrobky
  • Výborná komunikace
  • Vstřícnost a ochota
  • Skvělá volba i pro ne-alergiky
  • Kvalita produktů
Ověřený zákazník před 2 dny