Infolinka 541 212 450



Zvýšené protilátky proti spermiím a KET oplodnění

Otázka:

Dobrý den mám lehce zvyšene protilátky proti spermiim,v caru mi řekli ,že při iui a ivf to nevadí ..6e se to celé obejde.Ale na imunologii mi řekli že mam brat prednison 5mg 4 tydny před..sem ztoho zmatena ,v caru mi dali prednison od 1 dne cyklu pry to stačí..co vy si myslíte??nemela jsem ho brat dřív a nebo zvýšit dávku na 10mg...ket mám v pondělí moc dekuji za radu

Tazatel:

jana

Odpověd:

Dobrý den, Jano,

problematika umělého oplodnění je mimo specializaci našeho portálu, nicméně zvýšené protilátky proti spermiím by snad neměly být překážkou při oplodnění formou KET. Hlavní slovo by měl mít lékař, který Vám bude KET provádět. Ten by měl rozhodnout, zda existuje imunologické riziko a podávání prednisonu je nutné a s jakým dávkováním.

Hodně štěstí,

Michal, ProAlergiky.cz