Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450
Infolinka (všední dny 8.30–16.30)
541 212 450

Dotaz 2245

Dobrý den,jsem klasický sezónní alergik na pyly a v březnu jsem se osypala po Ibalginu,který jsem před tím bez problémů užívala.Jednalo se o několik centimetrů velké svědivé pupeny, nebo puchýře po celém těle,včetně obličeje.Na kožním to klasifikovali jako kopřivku s angioedémem a na testech v alergologické ambulanci zjistili,že na Ibalgin alergická nejsem.Od té doby se mu raději vyhýbám.Nyní mne začala bolet záda a po aplikaci Voltaren gelu se tyto svědivé puchýře objevily znova,ale ne pocelém těle, ale pouze v místě namazání.V příbalovém letáku jsem se dozvěděla, že se Voltaren gel nesmí používat při přecitlivělosti na Ibalgin nebo kyselinu acetylsalicylovou případně jiné léky na zánět a bolest.Dá se toto otestovat na alergologii?Už vážně nevím, který z léků na bolest si mohu a nemohu vzít a testovat to na sobě je dost nepříjemné a nebezpečné. Děkuji za odpověď.

Jana Kratochvílová

Odpověď

Dobrý den, pokud Vám na alergolgoii řekli, že prováděli testy a že jsou negativní, tak Vám doporučím změnit alergologa. Přecitlivělost na nesteroidní antiflogistika a k. acetylsalicylovou se dá otestovat pouze provokačním testem! - ne kožními testy nebo odběrem krve, pokud je možnost, tek se provokačním testům raději vyhnu a na bolesti doporučuji brát tramal, na mírnější bolesti a teplotu Paralen. Příjemný den Dana Štěpánková ProAlergiky.cz

Související dotazy v poradně

Alergia na ventolin a ockovanie proti covid 19
Alergická reakce na antibiotika Augmentin a Cefzil
Alergická reakce na lék – jak postupovat
Alergická reakce na penicilin a rovamycin

Související články

Při alergii na barvy na vlasy si hlídejte potravinářská barviva
Antikoncepce pro alergiky
Jak se vyhnout rizikovým lékům

Ověřeno našimi zákazníky


Heureka recenze
„Vše proběhlo perfektně. Rychlé dodání.“
Ověřený zákazník před 16 hodinami
„slušný obchod, nekupoval jsem zde poprvé.“
  • jsou rychlí, nákup i doručení OK
Ověřený zákazník před 6 dny
  • Brzké doručení
Ověřený zákazník před 7 dny