Odpověď na dotaz

Jaroslav Šimek:

Dobrý den.
Prosím Vás můžete mi pomoci pochopit problém který mám s kyselým zelím.Sladké zelí mi nevadí, avšak při konzumaci kyselého cítím svědění v ústech jako při alergické reakci.Zajímalo by mně co způsobuje rozdílnou reakci mého organismu mezi těmito dvěma pokrmy. Jsem atopik a alergik na ambrózii.
Děkuji J. Šimek.

Odpověď:
MUDr. Tomáš Rohovský

Dobrý den , bohuže to bývá často. Zelí v sobě obsahuje značné množství
histaminu, který se v kyselém prostředí lépe uvolňuje - bylo by vhodné se mu
vyhnout.

MUDr. Tomáš Rohovský

Podobné:  Potravinová alergie

Datum vložení dotazu:  07.06.2009

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Poradna 589 odpovědí

Poslední dotaz: Dobrý den.Moje sedmiletá vnučka se osypala (zřejmě po tuňáku v konzervě)celé tělíčko ,drobná krupice,teplota vyskočila na 38 stupňů,otekly ručičky...

Zobrazit poradnu