Odpověď na dotaz

Jaroslav Šimek:

Dobrý den.
Prosím Vás můžete mi pomoci pochopit problém který mám s kyselým zelím.Sladké zelí mi nevadí, avšak při konzumaci kyselého cítím svědění v ústech jako při alergické reakci.Zajímalo by mně co způsobuje rozdílnou reakci mého organismu mezi těmito dvěma pokrmy. Jsem atopik a alergik na ambrózii.
Děkuji J. Šimek.

Odpověď:
MUDr. Tomáš Rohovský

Dobrý den , bohuže to bývá často. Zelí v sobě obsahuje značné množství
histaminu, který se v kyselém prostředí lépe uvolňuje - bylo by vhodné se mu
vyhnout.

MUDr. Tomáš Rohovský

Podobné:  Potravinová alergie

Datum vložení dotazu:  07.06.2009

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Poradna 589 odpovědí

Poslední dotaz: Dobrý den.Moje sedmiletá vnučka se osypala (zřejmě po tuňáku v konzervě)celé tělíčko ,drobná krupice,teplota vyskočila na 38 stupňů,otekly ručičky...

Zobrazit poradnu