úvod Proalergiky.cz > Poradna > Pocit na zvracení, slabost, alergie na antibiotika

Odpověď na dotaz

Pocit na zvracení, slabost, alergie na antibiotika

Tůmová Lucie:

Dobrý den,

od narození mám alergii na Penicilin, před 14 dny jsem byla na pohotovosti s močovým měchýřem a dostala jsem Nitrofurantoin. Po jednom prášku jsem se totálně osypala po celém tělem, takže jsem atb vysadila a následně mi nebyla nasazena žádná léčba. Potíže ovšem neustupovali a protože v moči nebyl žádný nález, šla jsem včera na gynekologii a byl mi zjištěn zánět dělohy a nasazen Azithromycin 500 mg, dvě balení. po užití prvního prášku mi po hodině začal natékat krk a špatně se mi dýchalo a neovládala jsem nohy. Takže opět pohotovost, kde mi píchli Sulomedrol a dali Ventolin. Dnes gynekologie, kde mi poněkud zoufalá paní doktorka dala Dalacin C. Můj dotaz zní, zda mi může být špatně ještě po Sulomedrolu? Ráno mi bylo na zvracení a cítím se celkově slabá a unavená (ještě před užitím nových atb). Prášek jsem si vzala v 10 hodin a je mi pořád stejně, k tomu občas silnější bušení srdce. Modlím se, aby to nebyla další alergie po atb, ale mohou tyto příznaky být i po Sulomedrolu? a druhá otázka, jsou na alergologii schopni určit na jaká všechna atb jsem alergická? dříve jsem hodně trpěla pylovými alergiemi a též potravinovými,ale teď mám tak 5 let klid (je mi 28). Můžete mi prosím poradit? Nechci zbytečně vysazovat další atb, přiznávám se, že je to už na mou psychiku náročnější, takže se pořád pozoruju a bojím se další alergie na atb. Velmi děkuji za odpověď! S pozdravem Tůmová

Odpověď:

Dobrý den,


příznaky jako slabost, únava, pocit na zvracení určitě můžou být v souvislosti s předchozími potížemi, které Vás vyčerpávají. Samozřejmě i po infuzi Solumedrolu se můžete cítit unavená.


Testy na alergii na antibiotika určitě existují, ale nejdůležitější je anamnéza - tedy pohovor pacienta s lékařem, který řádně zaznamená časové souvislosti mezi antibiotikem a potížemi. Spolu s výsledky krevních odběrů pak by měl lékař udělat závěr s tím, která antibiotika vám mohou být nasazena.


S pozdravem, MUDr. Lenka Mišunová, PhD.

Podobné:  Ostatní

Datum vložení dotazu:  06.08.2014

Předchozí dotaz  |  Následující dotaz

Položit nový dotaz

Související články
Může mít vyloučení lepku a mléka ze stravy pozitivní vliv na chování dětí s ADHD a autismem?
Může mít vyloučení lepku a mléka ze stravy pozitivní vliv na chování dětí s ADHD a autismem?

Jestli očekáváte článek o převratném objevu či výsledky studie, která by byla...

7 důvodů proč používat čističku vzduchu
7 důvodů proč používat čističku vzduchu

Připravili jsme pro vás 7 důležitých argumentů, proč by mohla být čistička vzduchu...

Čističky a zvlhčovače vzduchu
Čističky a zvlhčovače vzduchu

Jak poznat, kdy je vhodnější pořídit čističku vzduchu a kdy zvlhčovač? Jaké problémy...

Syndrom dráždivého tračníku
Syndrom dráždivého tračníku

Syndrom dráždivého tračníku, syndrom dráždivého střeva či IBS (z angl. Irritable...

Nová služba: Hotelový pokoj pro alergiky
Nová služba: Hotelový pokoj pro alergiky

I alergici cestují. Tato myšlenka stála za zrodem myšlenky, jak dále rozšiřovat...

Úklid u alergiků: Zaměřte se na alergeny, ne na bakterie
Úklid u alergiků: Zaměřte se na alergeny, ne na bakterie

Jak předcházet hromadění alergenů? Jaká pravidla platí pro nejběžnější alergie - na...

Poradna 1 271 odpovědí

Poslední dotaz: Dobrý den, prosím Vás o informaci, zda užívání p.o. přípravku Staloral300 v těhotenství je bezpečné? Krátce po nasazení terapie jsem otěhotněla....

Zobrazit poradnu