úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankový makovec - bez lepku a mléka

Pohankový makovec - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Pohanka
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky:
Ingredience: 500 g jablek
200 ml vody
4 vejce (příp. 8 žloutků)
166 g jemné pohankové mouky
150 g máku
150 g rozinek či sušeného ovoce
40 g nerafinovaného cukru
1 lžíce skořice

příp. trochu vinného kamene

Postup přípravy:

Mouku smícháme s práškem, přidáme 100 g máku, vejce, skořici, cukr, 75 g rozinek či jiného sušeného ovoce a vodu. Zamícháme.

Dáme na vymazaný vysypaný plech a posypeme 50 g máku , 75 g rozinek a poklademe kousky jablek.

Pečeme ve vyhřáté troubě s umístěným pekáčem vody nejprve 20 minut naplno, pak 20 minut ztlumeně a 10 minut zase naplno.

Autorka: Evženie Trnková

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte