Infolinka 541 212 450

Ananasové sušenky, cukroví - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

bezlepková mouka (takové množství, které je třeba do vytvoření konzistence těsta schopného vykrajování - já použila Mehl Farine, neb zrovna mi Schaer Mix C došla :-/) 110 g Stelly 100 g kukuřičné mouky 100 g moučkového cukru 60 g kompotovaného ananasu 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička citronové kůry



POSTUP

Inspirací mi byl recept z OnyDnes, ale chtěla jsem na Vánoce zkusit hezčí tvary, než placaté sušenky, tudíž jsem musela použít více mouky ;-).

Ananas si nakrájíme na co nejdrobnější kousky (v originál receptu je sušený). Postupně do mísy přidáváme všechny suroviny, které hněteme tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence, obdobné jako u ostatních těst na cukroví, na která chceme použít vykrajovátka.

V receptu nejsem schopna uvést přesné množství mouky, neb jsem prostě dosypávala a dosypávala dle potřeby ;-).

Vytvořené těsto je nutné nechat odležet v ledničce. Dle mého nejlépe do druhého dne, minimmálně však na hodinku.

V původním receptu byla vyšší teplota a podstatně delší doba pečení, ale já pekla zhruba na 150 - 160 °C asi 5 - 7 minut. Podobně, jako ostatní drobné vánoční cukroví.

Po upečení jsem nechala chvilku zchladnout a obalila ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale není to nezbytností ;-).

Stejně. jako i jiná bezlepkové těsta, je i toto křehčí a hůře se s ním pracuje i v syrovém stavu, ale chuť je super!

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie