500 g Jizerky se zlatým pruhem 450 ml vlažné vody 1 sušené kvasnice 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru pečící papír
500 g Jizerky se zlatým pruhem 450 ml vlažné vody 1 sušené kvasnice 1 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru pečící papír
Smícháme mouku, kvasnice, sůl a cukr. Pak přidáme olej a vodu a uhněteme vláčné těsto.
Na pomoučeném vále vyválíme vždy část těsta do bagetek a dáme je do trouby nakynout na 20 min. Poté potřeme olejem a posypeme solí, mákem nebo pizza kořením.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 250 °C do nazlátlé barvy.
Nechávám chladnout na mřížce, pak část ihned zmrazím - znovu rozmražené jsou jako čerstvě upečené.
Dobrou chuť!