Infolinka 541 212 450

Bezlepkové langoše

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky 270 ml mléka (lze těsto zadělat ale i jen vodou) 2 polévkové lžíce olivového oleje 1 kávová lžička soli 1 kávová lžička cukru 1/2 kostky čerstvého droždí olej na smažení sýr česnek kečup



POSTUP

Pakliže máte doma pekárnu, vložte dle zaběhlého postupu (nejprve tekuté suroviny, pak sypké, na závěr droždí) všechny ingredience do ní a zapněte program "kynutá těsta", příp. jiný obdobný, dle typu pekárny;-).

Pakliže ne, vytvořte z daných surovin vláčné těsto, které ponechejte minimálně 1 hodinu kynout na teplém místě.

Z těsta pomocí válečku vytvarujte placky (pro děti pomocí skleničky vykrajuji menší kolečka, viz.foto), které smažte na rozpáleném oleji z obou stran a podávejte dle své chuti - u nás preferujeme klasiku - česnek, kečup, sýr, ale lze i na sladko - s marmeládou, nutelou.

Dobrou chuť ;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 54 lidí)

Kategorie