Infolinka 541 212 450

Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort

INGREDIENCE

Korpus: 4 vejce 150 g kukuřičného škrobu 150 g oleje 50 g cukru 3/4 kypřícího prášku Puding: 500 ml sójového/bezlaktózového mléka 3 lžíce cukru 1 sáček vanilkového pudinku Ovoce: jahody hroznové víno Želé: 250 ml vody 1 sáček želatiny 2 lžíce cukru



POSTUP

Korpus: Veškeré suroviny smícháme a poté nalijeme do předem vymazané formy na dort. Pečeme na 180 °C 30 - 45 minut, záleží, jak peče trouba.

Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a připravíme si pudink.

Pudink: Přivedeme k varu cca 300 ml mléka se 3 lžícemi cukru, poté zalijeme rozmíchaným pudinkem se zbývající 200 ml mléka. Mícháme a ve chvíli, kdy pudink začne tuhnout, nalijeme ho do formy na korpus.

Do pudinku hned začneme vkládat nakrájené ovoce. Já zvolila jahody a hroznové víno, avšak fantazii se meze nekladou.

Želatina: Ve chvíli, kdy nám pudink mírně ztuhne, nachystáme si želatinu. Rozpustíme si v kastrůlku želatinu s cukrem ve 250 ml vody, pomalu přivedeme k varu a poté odstavíme. Když je želatina vlažná (udržíme-li v ní prst), nalijeme na ovoce.

Necháme zchladnout a můžeme servírovat.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 36 lidí)

Kategorie