Infolinka 541 212 450

Borůvkový koláč z Mix-it a šáchorové mouky – bez lepku, mléka, ořechů

INGREDIENCE

250 g Schaer Mix-it 6 malých vajec 200 ml sójového zakysaného BIFI nápoje pokojové teploty 150 ml řepkového oleje 100 g šáchorové mouky Adveni 6 vrchovatých lžic třtinového cukru 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou 1,5 lžičky jedlé sody nastrouhaná kůra z 1 BIO citrónu špetka soli 1,5 litru opraných borůvek velký plech s pečícím papírem nebo dvě formy na koláče o průměru cca 26 cm



POSTUP

Troubu zahřejeme na 180 °C. Borůvky na sítě pořádně propláchneme vodou a necháme okapat.

Vejce vyšleháme s cukry a citrónovou kůrou do pěny. Trvá to cca 3 minuty. Přišleháme olej a zakysaný sójový nápoj, až se vše spojí v hladkou hmotu.

Ve vedlejší misce si promícháme mouky se špetkou soli a jedlou sodou. Moučnou směs opatrně přišleháme nebo silikonovou stěrkou promícháme se směsí vaječnou. Těsto vlijeme na plech vystlaný pečícím papírem (do forem s pečícím papírem).

Povrch posypeme borůvkami, případně dosladíme borůvky a posypeme drobenkou nebo plátky mandlí (pokud můžete).

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 minut. Pak troubu vypneme a necháme koláč dojít (aby se zpevnil ve středu, kde bývá nejvíce borůvek a šťávy). POZOR každá trouba peče trochu jinak, tak je třeba si časy na té Vaší vychytat!

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.1x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie