Infolinka 541 212 450

Bulky a rohlíky bez vajec a mléka

INGREDIENCE

420 g polohrubé mouky 330 g hladké mouky 300 ml teplé vody 150 ml sójového mléka Provamel 12 polévkových lžic řepkového oleje 1 čajová lžička cukru špetka soli 1 sušené droždí zn. Alnatura



POSTUP

Suroviny mají mít pokojovou teplotu, takže nezapomeňte zavčas vyndat mléko z lednice, nebo ho ohřát ;-).

Zaděláme těsto a necháme půl hodinky vykynout. Přiznám se, že jsem suroviny z důvodu časové tísně nandala do pekárny a nechala tam půl hodinky promíchávat a pak půl hodinky kynout.

Po vykynutí těsta si zapneme troubu na 210 stupňů.

Rohlíky: Část těsta vyválíme na tenko, rádýlkem rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany lehce srolujeme (neutahujeme, nepřimačkáváme). Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, slabě potřeme olejem a posypeme solí a bazalkou.

Bulky: Těsto rozkrájíme na kusy. Nevyvalujeme, jen rukou na vále trochu vytáhneme dokulata a zabalíme pak do kuličky (jako kdybychom dělali buchty, ale bez náplně). Jen lehce zabalíme, nepřimačkáváme. Zabalenou stranou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olejem a posypeme solí a bazalkou (nebo kmínem, paprikou atd.)

Pečeme v předem řádně vyhřáté troubě cca 15 - 20 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 55 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie