400 ml Provamel rýžového nápoje BIO (neochuceného) 400 g hrubé mouky 1 sáček neochucených burizonů 2 vejce lžička soli 1/2 lžičky prášku do pečiva
400 ml Provamel rýžového nápoje BIO (neochuceného) 400 g hrubé mouky 1 sáček neochucených burizonů 2 vejce lžička soli 1/2 lžičky prášku do pečiva
Burizony nasypeme do mísy, přidáme obě vejce, sůl a prášek do pečiva (zdravější verze je jedlá soda, případně vinnný kámen). Přilijeme rýžové mléko Provamel a vmícháme mouku. Vypracujeme těsto a pokud bude hodně tuhé, přidáme ještě pár kapek vody. Z těsta vytvoříme 2 knedlíky a podle potřeby ještě přidáme mouku (rýžové mléko). Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 20 minut.