Infolinka 541 212 450

Celozrnný pohankový koláč se švestkami - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

4 vejce 130 g pohankové mouky 100 rostlinného mléka (sójového, mandlového...) 40 g pohankových vloček 4 polévkové lžíce třtinového cukru (nebo kokosového) 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 2 kávové lžičky jedlé sody 1 kávová lžička psyllia (můžete nahradit jablečnou vlákninou) špetka soli švestky třtinový cukr na posypání mandle na posypání



POSTUP

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme olej, mléko a dobře promícháme (prošleháme). V druhé misce smícháme mouku, vločky, jedlou sodu a psyllium. Suchou směs po lžících přidáváme k mokré a vyšleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh,který opatrně zašleháme do těsta.

Těsto vylijeme na menší plech (25 x 19 cm), který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto poklademe švestky zbavené pecek, posypame cukrem a mandlemi.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie