500 - 800 ml vody (dle potřeby) 500 g kukuřičné mouky 500 g rýžové mouky hrst škvarků 4 lžíce slunečnicového oleje 1 kostka droždí 1 čajová lžička soli špetka cukru trošku koření dle chuti
500 - 800 ml vody (dle potřeby) 500 g kukuřičné mouky 500 g rýžové mouky hrst škvarků 4 lžíce slunečnicového oleje 1 kostka droždí 1 čajová lžička soli špetka cukru trošku koření dle chuti
Všechny ingredience smícháme, řádně propracujeme a necháme kynout cca 5 hodin pod útěrkou. ak znovu propracujeme.
Pečeme v pekáči s pokličkou.
Nejrve prázdný pekáč vložíme rozpálit do trouby. Pak do rozpáleného pekáče vložíme pečící papír, na něj vykynuté bochánky a zavřeme.
Po vyndání z trouby na mřížku postříkáme trošku rozprašovačem se slanou vodou.