150 g hladké čirokové mouky + trochu na vál na prohnětení 150 g mletých bezmasých škvarků (nejlépe domácích) 100 g tapiokové mouky 100 g moučkového cukr 50 ml studeného bezlepkového piva Celia 2 žloutky do těsta + 1 na potření s trochou teplé vody 1 polévková lžíce sádla 1 kvalitní vanilkový cukr (nebo vanilka z 1/2 lusku) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva kůra z 1/2 BIO citronu 1 kávová lžička guarové moučky (nemusí být) 1/2 kávové lžičky skořice špetka soli + muškátového oříšku + roztlučeného hřebíčku - celkem max. 1/2 kávové lžičky (hřebíčku mohou být špetky dvě) 400 ml dobré pikantní marmelády bez lepku a mléčných komponentů (např. laktózy) plátky mandlí na dozdobení (nemusí být) pečící forma na kláč 26 - 28 cm