Infolinka 541 212 450

Couračka - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

kysané zelí rostlinná smetana bezlepková mouka ocet sůl kmín (vajíčka) brambory



POSTUP

Kysané zelí zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Mezitím si připravíme smetanovou záklechtku na zahuštění – smetanu rozmícháme s přiměřeným množstvím bezlepkové mouky. Je-li zelí již skoro uvařené, zahustíme na požadovanou hustotu. Buď méně a výsledkem je spíše polévka, příp. více a máme omáčku ;-). Povaříme, aby se ztratila chuť mouky, příp. ještě dochutíme octem.

Podáváme nejčastěji s vařenými brambory.

Dobrou chuť ;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie