Infolinka 541 212 450

Dalamánky - bez mléka a vajec

INGREDIENCE

cca 350 ml vody 225 g žitné chlebové mouky 225 g hladké mouky 7 g droždí 7 g soli + na posypání kmín na posypání



POSTUP

Smícháme droždí, žitnou mouku a 150 ml vody a necháme 2 hodiny kynout v přikryté nádobě. Přimícháme hladkou mouku, sůl a dalších 200 ml vody a necháme dalších 50 min kynout. Poté rozdělíme na 10 stejných dílů, z nichž vyválíme "šišky". Ty dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 50 min kynout. Dalamánky nařízneme, potřeme vodou, posypeme kmínem a solí.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 25 min. 

Tip: Do trouby můžete dát plech s vodou, aby dalamánky nepopraskaly.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 45 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie