220 ml teplé vody 200 g mouky Schaer mix B 50 g pohankové hladké mouky 1 lžička třtinového cukru 1/2 lžičky soli 6 g sušeného droždí 1 polévková lžíce olivového oleje sušený tymián hrubá sůl na posypání
220 ml teplé vody 200 g mouky Schaer mix B 50 g pohankové hladké mouky 1 lžička třtinového cukru 1/2 lžičky soli 6 g sušeného droždí 1 polévková lžíce olivového oleje sušený tymián hrubá sůl na posypání
První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 20 minut kynout v uzavřené míse. Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Mokrýma rukama vytvarujeme tyčinky, potřeme za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.
Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut - do zlatohněda.
Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862