Infolinka 541 212 450

Domácí rybí prsty – bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Na 12-14 ks: 300 g rozmrzlých filetů z treskovitých ryb 3 vrchovaté lžíce DovesFarm univerzální nebo DF samokypřící 3 vrchovaté lžíce bezlepkové strouhanky nebo instantní kaše (kukuřičná příp. rýžová) 1 celé vejce sůl dle chuti bezlepková strouhanka na obalení příp. Hraška nebo instantní kaše - kukuřičná příp. rýžová olej na smažení



POSTUP

Rozmrzlé ryby necháme důkladně na cedníku okapat a semeleme na masovém strojku nebo velmi drobně usekáme v mixéru (pozor potom na důkladné vyčištění).

Mleté maso osolíme, přidáme vejce, mouku a strouhanku. Vytvoříme těstíčko (záleží, jak moc byly ryby mokré – pokud těstíčko nedrží u sebe, je třeba přidat mouku). Z těstíčka tvarujeme prstíky, které obalujeme v kukuřičné strouhance, Hrašce nebo kaši (z těch kaší jsou trošku tvrdší).

Smažíme pomalu ve vrstvě oleje cca 2 - 3 minuty ze všech stran, aby se důkladně propekly. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie