Infolinka 541 212 450

Doves Farm chléb s lněným semínkem

INGREDIENCE

Přísady pro domácí pekárny: Kvásek: 530 ml vlažné vody 1 lžička cukru moučka 1 lžička Doves Farm tmavá směsi chlebové půl kostky kvasnic nebo 7 g sušeného droždí Těsto: 350 g Doves Farm chlebové směsi tmavé 70g Doves Farm samokypřící (nebo 40g samokypřící a 30g teffové, čirokové či včelníkové mouky) 10 g soli 10 g mletého lněného semínka (umeleme v kávovém mlýnku) = pojidlo = lze nahradit jedním vejcem 10 g psylia 5 g mletého kmínu půl lžičky chlebového koření 1 lžička celého kmínu



POSTUP

Postup pro domácí pekárny:

Do pekárny dáme všechny ingredience na kvásek a rozmícháme. Přidáme připravenou směs na těsto. V pekárně pečeme na rychlý program, (my jsme použili program na cca 120min.)

Po upečení vyklopíme chléb na kovovou mřížku, kde necháme bochniček před rokrojením vychladnout.

Postup v klasické troubě:

Při pečení chleba v klasické troubě platí stejný poměr ingrediencí pro těsto s tím rozdílem, že snížíme dávku Psylia na 5 g.

Do hrnku odeberem z naměřených 530 ml trochu vody. Přidáme lžičku cukru, 7 g droždí a lžičku mouky. Umícháme kvásek.  V míse smícháme veškeré suroviny, přidáme kvásek a těsto dáme do vymazané a vysypané pečící nádoby. Chléb  necháme ve vymazané a vysypané formě zhruba 45 minut v teple vykynout. Pro udržení vlhkosti vložíme do trouby hrnek s vodou.

Chléb dáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 15 minut na 200 stupnů, poté stáhneme na 190 stupnů a pečeme dalších zhruba 45 minut.

Po upečení vyklopíme na kovovou mřížku, kde necháme bochníček před rozkrojením vychladnout.

Vyzkoušejte náš nový recept na lahodný vláčný chléb z přirozeně bezlepkové směsi Doves Farm.

K dostání v prodejnách Globus, Tesco, vybraných zdravých výživách a na Doves Farm.cz.

POZOR, Doves Farm mouky bez lepku mají nové obaly!


Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie