Infolinka 541 212 450

Drůbeží karbanátky s brkaší

INGREDIENCE

Kaše: 1/2 kg brambor 1/4 l rýžového mléka 1 KL margarínu sůl trocha muškátového oříšku Karbanátky: 1/2 kg mletého drůbežího masa 1 KL Solamylu rozmíchaného v 1/2 dcl studené vody 1 menší cibule 2-3 stroužky česneku sůl pepř majoránka zelená petrželka kukuřičná strouhanka dle potřeby olej na smažení



POSTUP

Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Rozmixujeme, nebo rozmačkáme do kaše, přidáme margarín a teplé mléko a vymícháme do hladka. Ochutíme troškou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme k masu do mísy, prolisujeme česnek, přilijeme vodu se škrobem, okořeníme podle chuti (všeho přiměřeně) a vypracujeme do požadované konzistence. Je- li hmota hodně řídká přisypeme strouhanku. Necháme chvíli odpočinout, pak tvarujeme klasické karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na vyšší vrstvě oleje.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie