2 kg hrušek 13 dkg čerstvého zázvoru 17 dkg cukru krupice půl velké sklenice medu 2 citrony 1 celá skořice 4 hřebíčky
2 kg hrušek 13 dkg čerstvého zázvoru 17 dkg cukru krupice půl velké sklenice medu 2 citrony 1 celá skořice 4 hřebíčky
Hrušky nakrájíme na kostičky a oloupaný zázvor nahrubo nastrouháme, oloupaný citrony také nakrájíme a smícháme s medem a cukrem a pečeme asi 45 minut na 180°C.
Ještě horké plníme do skleniček, které otřeme čistým lihem a zadělané otočíme dnem vzhůru.
Pak dáme do skleničky 2 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, kdo chce, může ještě přidat šťávu z citronu.
Používáme hlavně v období chřipek.