250 g hladké mouky 170 g bílého sojagurtu 1 – 2 lžičky soli 1 – 2 lžičky olivového oleje 1 lžička kypřícího prášku do pečiva rozpuštěné česnekové máslo na potření
250 g hladké mouky 170 g bílého sojagurtu 1 – 2 lžičky soli 1 – 2 lžičky olivového oleje 1 lžička kypřícího prášku do pečiva rozpuštěné česnekové máslo na potření
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme nelepivé těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
Z těsta vytvoříme bochánky, z nich vyválíme tenké placky a buď pečeme z obou stran v troubě, nebo nasucho na pánvičce.
Po upečení potřeme rozpuštěným máslem, lze ho i ochutit, např. česnekem, příp. můžeme posypat bylinkami, drceným kmínem apod.
Podáváme k různým pokrmům nejen indické kuchyně.
Osobní zkušenost: Poprvé jsem připravovala jen z poloviční dávky. připravila si 3 placky a smažila nasucho na pánvičce, potírala česnekovým máslem. Výsledek mne až překvapil, moc dobré to bylo!