Infolinka 541 212 450

Italské lasagne - bez vajec a mléka

INGREDIENCE

Masová směs: 820 g mletého vepřového masa 450 g rajčat 1 cibule 3 stroužky česneku sůl bazalka tymián oregano olivový olej (100 ml červeného vína nebo dle chuti) Bešamel: 1 l sójového nápoje Provamel 4 lžíce hladké mouky troška oleje půlka muškátového oříšku sůl pepř asi 14 plátků lasagní



POSTUP

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek a maso. Po 20 minutách přidáme koření, sůl, rajčata a víno. Necháme povařit dalších 20 - 30 minut.

Mezitím si připravíme bešamel. Nastrouháme si půlku muškátového oříšku a dáme jej do hrnce s rozehřátým olejem. Vmícháme 4 lžíce hladké mouky a okamžitě přiléváme postupně mléko. Posypeme solí a pepřem. Vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne. 

Dno pekáče vytřeme olejem, pokládáme plátky lasagní, poté masovou směs a polijeme bešamelem. Opakujeme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva je maso a bešamel. Kdo chce, může přidat nastrouhané uzené tofu. 

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hod.

Tip: Plátky lasagní před přidáním do pekáče namočíme do vařící vody, aby trochu změkly.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie