450 g nasekaných oloupaných jablek (lepší je část jablíček nahrubo nastrouhat - chlebíček lépe drží) 100 - 150 ml jablečného moštu nebo džusu 100 ml řepkového či ořechového oleje 100 g polohrubé čirokové mouky 100 g hladké čirokové mouky 80 g třtinového cukru + 1 balení cukru s pravou vanilkou 50 g měkkých sekaných fíků 50 g sekaných mandlí 50 g sušených višní, brusinek či rozinek 1 - 2 polévkové lžíce nopálové mouky 1 polévková lžíce chia mouky 1 polévková lžíce kakaového prášku 1 polévková lžíce mleté skořice 3 kávové lžičky vinného kamene (přírodní kypřidlo) 2 kávové lžičky citrónové šťávy malá forma na chlebíček (do 25 cm) vymazaná tukem a vysypaná polohrubou čirokovou moukou