Infolinka 541 212 450

Jablečný chlebíček s nopálovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

450 g nasekaných oloupaných jablek (lepší je část jablíček nahrubo nastrouhat - chlebíček lépe drží) 100 - 150 ml jablečného moštu nebo džusu 100 ml řepkového či ořechového oleje 100 g polohrubé čirokové mouky 100 g hladké čirokové mouky 80 g třtinového cukru + 1 balení cukru s pravou vanilkou 50 g měkkých sekaných fíků 50 g sekaných mandlí 50 g sušených višní, brusinek či rozinek 1 - 2 polévkové lžíce nopálové mouky 1 polévková lžíce chia mouky 1 polévková lžíce kakaového prášku 1 polévková lžíce mleté skořice 3 kávové lžičky vinného kamene (přírodní kypřidlo) 2 kávové lžičky citrónové šťávy malá forma na chlebíček (do 25 cm) vymazaná tukem a vysypaná polohrubou čirokovou moukou



POSTUP

Jablíčka oloupeme, nasekáme nebo lépe nahrubo nastrouháme. Přelijeme citronovou šťávou a promísíme s cukry.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme např. Stellou a vysypeme čirokovou polohrubou moukou.

Ve vedlejší misce promícháme mouky, kakao, skořici a kypřidlo. Ke strouhaným a odpočinutým jablíčkům (pustí šťávu) přilijeme olej a polovinu jablečného džusu. Promícháme. Přisypeme moučnou směs a opatrně promícháme s jablečným základem. Pokud je těsto příliš suché, přilijeme po troškách další džus (záleží to na šťavnatosti jablíček). Vlhké těsto přelijeme do formy, uhladíme a pečeme cca 25 - 35 minut. Nebo až je špejle zapíchnutá do středu po vytažení z těsta suchá.

Po upečení necháme chlebíček ve formě vychladnout na mřížce. Po vychladnutí vyklopíme na delší talíř, případně pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie