Infolinka 541 212 450

Jáhlový koláč s rebarborou

INGREDIENCE

200g jahel 600ml vody Špetka soli 1 banán 2 kávové lžičky proteinu(nemusí být) Datlový sirup na doslazeni, ale banán postačí 250ml mléka 1 prášek do pečiva 2 vanilkové pudinky Náplň : 300g rebarbory 5 lžic třtinového cukru 1 vanilkový pudink Rozinky, slunečnicová semínka Drobenka: 80g stelly 100g třtinového cukru 100g bezlepkové mouky 1 lžička medu



POSTUP

Jáhlový koláč s rebarborou téměř bez cukru

Recept: 200g spařených jahel uvařit ve sl. vodě na skoro kaši, doplnit cca 125ml rýžovým mlékem (zajíc)  nechám vychladnout(vznikne kaše) , do druhých 125ml mléka rozmixovat banán, 2x vanilkový pudink, 2 lžičky proteinu, 1 prášek do pečiva. Těsto rozprostřít na plech vyložený peč.papirem. Těsto osladí banán, lze čímkoliv dosladit :-) 

Náplň : nakrájenou rebarboru zasypu třtinovým cukrem, dám podusit,když trochu změkne přidám rozinky, ořechy a zahustím pudinkem, dám na jáhlový základ, posypu drobenkou a upeču na 180st, do drobenky přidávám lžíci medu, je pak pěkně křupavá :-) 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.0x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie