Infolinka 541 212 450

Kokosové rohlíčky se sušeným ovocem - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

150 g mandlového marcipánu 120 g moučkového cukru 100 g sušených meruněk 70 g bezlepkové mouky (Schar, Jizerka, Doves Farm červená) 50 g bio kokosové mouky 50 g kokosové moučky hrubší na obalení 1 vejce 30 g bramborového škrobu 30 g mletých mandlí (nemusí být) 1 balíček cukru s pravou vanilkou 1 kávová lžička meruňkovice (nemusí být) 1 balíček tmavé polevy bez mléka nebo rozpuštěnou čokoládu s tukem (3:1) na ozdobu



POSTUP

Sušené meruňky opereme v horké vodě. Po vychladnutí je spolu s marcipánem nasekáme na malé kousky. Všechny sypké ingredience – mouku, cukry a kokosovou mouku smícháme v míse. Přidáme vejce, marcipán a nakonec meruňky.

Z těsta ukrajujeme malé kousky a na pomoučené ploše tvarujeme malé rohlíčky a obalujeme je ve strouhaném hrubším kokosu. Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut.

Rohlíčky necháme vychladnout. Na ozdobení rozpustíme čokoládu. Oba konce rohlíčků namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout. Můžeme namočené konce rohlíčků ještě obalit v kokosu.

Na fotce jsou rohlíčky druhé zprava.

Tipy: Pokud potřebujete cukroví i bez kukuřičného a bramborového škrobu, nahraďte obě složky Bio kokosovou moukou od Adveni a jednou kávovou lžičkou guarové moučky. Meruňky a meruňkovici můžete nahradit sekanou kandovanou pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem, příp. strouhanou Bio pomerančovou kůrou.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 18 lidí)

Kategorie