Infolinka 541 212 450

Kokosovo-mandlové košíčky bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Na 8 - 10 ks: 250 g hořké čokolády bez mléka (min. 50 % kakaa) 250 g hustého kokosového mléka (Dm drogerie, Marks and Spencer) nebo smetany 200 g mletých mandlí (mandlové mouky) 60 - 70 g kokosového bio oleje (Dm drogerie) 60 - 70 g agávového sirupu 40 g kokosové mouky celé loupané mandle a kokosové plátky na ozdobu malé formičky na košíčky (silikonové nebo kovové - ty je třeba vymazat trochu olejem)



POSTUP

Troubu předehřejeme na 170 °C. Mandlovou moučku smícháme s kokosovou, přidáme agávový sirup a kokosový olej a vytvoříme rukou, nebo vyhněteme v robotu, lepivé těsto.

Rukou namočenou ve vodě nebo v oleji plníme těsto do formiček. Vytáhneme ho do boků, aby vznikl koláček na pozdější naplnění. Dáme péct do vyhřáté trouby cca na 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme na zvolna ve formičkách vychladnout na mřížce.

Mezitím si připravíme náplň: kokosové mléko či smetanu zahřejeme k bodu varu, čokoládu rozlámeme do skleněné misky a přelijeme horkým kokosovým mlékem, metličkou mícháme do zchladnutí hladký krém, necháme chvilku odpočinout.

Vychladlé košíčky plníme polévkovou lžící krémem, posypeme celými loupanými mandlemi a kokosovými plátky. Necháme v lednici vychladit.

Tip: Pod čokoládový krém je možné rozetřít trochu dobré pikantní marmelády např. malinové.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie