Infolinka 541 212 450

Křupavé závitky s mango dipem

INGREDIENCE

Plátky rýžového papíru Kuřecí maso 1/2 cukety 2 mrkve Vanička žampionů nakrájené na tenké plátky Červená a žlutá paprika nakrájené na tenké plátky Slunečnicová a dýňová semínka 1/2 manga Kus čerstvého zázvoru 2 stroužky česneku Šťáva z půlky citronu Bylinky Worcestrovka omáčka



POSTUP

Posmažíme si na tenké plátky maso s worcestrovkou, přidáme papriku a žampiony a zprudka orestujeme, přidáme na kousky pokrájené mango, zázvor, česnek a semínka. Nakonec přidáme mrkev a cuketu naškrabané škrabkou na zeleninu (necháme v pánvi cca minutku, aby byly křupavé) zakápneme citronem, zasypeme bylinkama a podle chuti ještě mužem přidat trochu worcestrovky, sůl a pepř.

Pak si dáme do vody rýžové plátky. Jakmile změknou (minutka až dvě) rozložíme si je na čistou utěrku. Doprostřed každého plátku si dáme cca lžíci připravené směsi a zabalíme. Nejdříve jsem zabalila vrchní a spodní  část, aby směs nevypadávala a poté levou a pravou část. Moc "neutahuji" aby se plátky neroztrhly. Závitky vždy balím dvakrát. Takže až mám všechny zabaleny, celý postup ještě zopakuji.  A máme hotovo. Závitky se dají smažit, ale takhle jsou určitě zdravějšía chutnají výborně.

Mango dip:

rozmixujeme mango s trochou čerstvého zázvoru a chilli olejem.

Dobrou chuť!

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

Kategorie