Infolinka 541 212 450

Kynutá buchta s ovocem a drobenkou

INGREDIENCE

500 g polohrubé mouky 350 ml sójového mléka 50 g Stelly 40 g moučky 1 žloutek 30 g droždí 0,5 lžičky soli citrónová kúra (nemusí být) ovoce dle chuti Drobenka: 150 g hladké mouky 150 g moučky 80 - 100 g rozpuštěné Stelly papír na pečení nebo vymazat plech tukem



POSTUP

Nejprve si ohřejeme sójové mléko, do kterého zamícháme droždí, cukr a trochu mouky, a necháme kynout (doba záleží na droždí).

Do zbytku mouky dáme žloutek, tuk, sůl, přidáme vykynutý kvásek a pořádně promícháme, až se tvoří bubliny.

Ruce namočíme ve studené vodě a těsto rozprostřeme na plech nebo papír a necháme chvíli kynout. Poté na těsto přidáme ovoce a drobenku.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 min.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie