Infolinka 541 212 450

Langoše bez vajec a mléka

INGREDIENCE

250 g hladké mouky 200 ml sójového mléka Provamel 1/2 kostičky droždí (Fala apod.) 1/4 lžičky soli Na ozdobu: dle chuti - bazalka, kečup, bezmléčný strouhaný sýr, česnek...



POSTUP

Z droždí, cukru, 5 lžic mléka a 1 lžíce mouky zaděláme kvásek a necháme vzejít.

Zbytek vlažného mléka vlijeme do mouky, přidáme sůl, kvásek a zaděláme těsto. Necháme cca půl hodinky v teple kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, které nevyvalujeme válečkem, ale roztaháváme prsty (nejlépe ve vzduchu, event. na vále). Vkládáme do rozpáleného oleje a pečeme dozlatova z obou stran.

Jsou opravdu chuťově luxusní :-)

Tip: Já pak osušila papírovým ubrouskem a menšímu synovi jen posypala slabě solí a bazalkou - viz foto; staršímu potřela kečupem a posypala strouhaným sýrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 55 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie