Infolinka 541 212 450

Lehký rakouský bramborový salát - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

1 kg salátových brambor (varný typ A) 250 ml hovězího bujónu (např. z 1/2 kostky Alnatura) 2 - 3 červené cibule nakrájené na kroužky 2 hrsti nasekané hladkolisté petržele 9 polévkových lžic olivového oleje 2 - 3 polévkové lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice nebo dijonské hořčice 1 polévková lžíce třtinového cukru nebo medu sůl pepř



POSTUP

Brambory omyjeme a očistíme např. kartáčkem, propícháme vidličkou a uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na 3 polévkových lžících oleje osmahneme do zesklovatění. Necháme zchladnout. Bujón uvaříme ve 250 ml vody.

Necháme krátce ochladnout brambory a ještě teplé je nakrájíme na plátky a vložíme do větší mísy. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme cibuli s olejem a nasekanou petržel.

Šest polévkových lžic oleje prošleháme v misce s citrónovou šťávou, cukrem (medem) a hořčicí. Zálivku nalijeme do salátu a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie