Těsto: 500 g Jizerky 450 ml vlažné vody 1 balíček sušených kvasnic 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžíce olivového oleje další mouku na podmoučování pečící papír na plech
Těsto: 500 g Jizerky 450 ml vlažné vody 1 balíček sušených kvasnic 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžíce olivového oleje další mouku na podmoučování pečící papír na plech
Mouku smícháme s kvasnicemi, solí a cukrem, přidáme olej a vodu a uhněteme vláčné těsto.
Na pomoučeném vále těsto vyválíme a přeneseme na plech (na plechu se dá ještě prsty dotáhnout ke krajům). Dáme do teplé trouby na 20 min. kynout.
Pak potřu pestem + drcená rajčata, koření na pizzu a dál podle přání.
Dáme do trouby - horkovzdušná 220 °C na 20 - 30 min.
Dobrou chuť.
Recept mám z bezlepkové kuchařky a protože je dobrý, posílám dál;-).