Těsto: 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť) 160 g krupicového cukru 120 g hořké čokolády bez mléka 120 g Stelly 80 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící nebo obyčejná, Schaer Patisseria apod.) 50 g kaštanové mouky 40 g moučkového cukru tuk Stella na vymazání a kukuřičná polohrubá mouka na vysypání formy Náplň: 4 středně velká jablka 200 ml vody 100 g krupicového cukru 50 ml nejlépe ořechového likéru dřeň z poloviny vanilkového lusku nebo kvalitní vanilkový cukr 1/2 balíčku bezlepkového a bezmléčného vanilkového pudinku 100 g meruňkového džemu Na dohotovení: troška oleje a moučkového cukru pod dort 400 - 500 g mandlového marcipánu na potažení + marcipánové ozdoby 200 g hořké čokolády bez mléka 60 g rostlinného oleje