Infolinka 541 212 450

Maďarské lečo - přirozeně be lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

papriky (nejlépe více druhů) rajčata cibule cuketa slunečnicový olej sůl pepř červená paprika (i pálivá, není-li to pro děti) vývar (příp. voda) lze přidat i: vajíčko klobásu



POSTUP

Levné, jednoduché, rychlé a přirozeně dietní, chceme-li ;-).

Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Nejprve vložíme na rozpálený olej cibuli a tvrdší zeleninu. Okořeníme, podlijeme lehce vývarem, příp. vodou a dusíme do částečného změknutí. Poté přidáme rajčata a pokračujeme v dušení až do úplného změknutí.

Můžeme-li a máme-li tuto variantu rádi, na konec lze zahustit rozšlehaným vajíčkem.

Dle zvyklostí můžeme přidat i uzeninu. Klobása (nejlépe pikantní) se buď přidává v průběhu dušení, příp. ji lze opéci zvlášť a podávat spolu s lečem až na talíři.

Jako přílohu my preferujeme halušky, ale výborný je i čerstvý chléb.

Bezlepkový recept na halušky naleznete zde: http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/bezlepkove-halusky

Dobrou chuť;-)

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie