úvod Proalergiky.cz > Magazín > Redakční články > Alergie na potraviny > Celiakie > Pudingy bez lepku a proč je důležité zdravé stravování!

Pudingy bez lepku a proč je důležité zdravé stravování!

Vložte svůj článek

Nejprodávanější z e-shopu:
Zvlhčovač vzduchu Stylies HERA, ultrazvuk

Zvlhčovač vzduchu Stylies HERA, ultrazvuk

největší nádrž 8 l, antibakteriální ochrana, hydrostat ...

4990 Kč
Inhalátor<br/>Laica MD6026

Inhalátor
Laica MD6026

Ideální pro inhalaci Vincentky či léčiv. Nejlepší poměr cena/výkon.

1450 Kč
Čistička vzduchu Winix WAC U300

Čistička vzduchu Winix WAC U300

Odstraní alergeny, prach i ciga­retový kouř. Omyvatelné filtry ...

8190 Kč
Nejčtenější články:
  1. Co kdy kvete I: únor až duben
  2. Jak účinně a efektivně odstranit roztoče v domácnosti
  3. Jak na atopický ekzém - praktické rady

Puding s ovocem a ořechy jako zdravá snídaně (zdroj: Amylon)

V dnešní době, kdy stále přibývá alergií a ekzémů, a to nejen u dětí, bychom měli více přemýšlet o tom, co jíme a co tělu každý den dopřáváme. Na to už přišlo mnoho z nás, a proto jsme své stravovací návyky pozměnili.

V poslední době se také zvyšuje snaha odborníků a médií o lepší informovanosti lidí o zdravé stravě a celkovém zlepšení stravování. Je to dáno snahou změnit naše špatné stravovací návyky z dob minulých, kdy jsme byli zvyklí konzumovat velice málo zeleniny, ovoce, bílého masa, ryb a celozrnného pečiva. Kvůli větší potřebě začlenit do jídelníčku více zdravých a normálních potravin bez chemických látek, pesticidů a alergenů vznikl i tzv. bio styl, který u nás vyznává čím dál více lidí.

Důsledkem naší nevhodné a nevyvážené stravy jsou mimo jiné i různé poruchy zažívání a s tím spojená alergie na lepek. Pokud se chcete těmto potížím vyvarovat, prodloužit si život a zlepšit jeho kvalitu, bez úpravy stravování to nepůjde. Prášky jsou jen dočasné řešení a jejich dlouhodobé užívání je pro tělo zcela nevhodné.

Alergie na lepek je jednou z čím dál častěji rozšířených civilizačních chorob a ukazatelem špatného stravování. Lepek je obsažen v obilných výrobcích a mnohdy škodí i zdravému organismu. I když jste teď zdraví, časem si můžete vypěstovat nesnášenlivost lepku, či dokonce můžete trpět celiakií (tj. autoimunitní porucha, při které jednoduše řečeno lepek poškozuje střeva). Pečiva se ale nevzdávejte, jen zkuste omezit to z bílé mouky a vyhledávejte především pečivo celozrnné s obsahem klíčků.

Pro každého, kdo vyhledává zdravější a stravitelnější potraviny, připravila firma Amylon výborné pudingy bez lepku a jeden dokonce i v bio kvalitě.

Bezlepkové pudingové prášky (zdroj: Amylon)Bezlepkové pudingové prášky (zdroj: Amylon)

Vanilkový a jogurtový puding bez lepku mají jemnou konzistenci a vynikající a intenzivní chuť. Tyto pudingy jsou perfektní jak samy o sobě, tak i jako suroviny pro přípravu dezertů, dortů či moučníků. Děti si tyto pudingy zamilují.

Amylon je jedna z nejstarších a největších českých firem na výrobu pudingů. Tradice této firmy je přes 100 let stará a Amylon si zakládá na podpoře zaměstnanosti, pěstování a zpracování českých surovin. Nejdůležitější je pro tuto firmu zákazník a jeho spokojenost, spolu s kvalitními a zdravými produkty a především česká výroba.

Preferujte nejen kvalitní české produkty, ale také produkty zdravější pro vaše tělo i pro vaše děti.

Pudingy bez lepku zakoupíte v sítích prodejen Billa (bezlepkový koutek), Kauflandu, v prodejnách Country Life, Natura Jihlava, Pro-Bio a také nezávislé prodejny bio a zdravé výživy. Dále také na eshopu výrobce.

(PR)

Komentáře ke článku

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Související články
Právě vychází: Radčina kuchařka bez lepku
Právě vychází: Radčina kuchařka bez lepku

Naší milé kolegyňce Radce Vrzalové vychází právě v těchto dnech první kuchařka. I...

Celiakie jako dar (k zamyšlení)
Celiakie jako dar (k zamyšlení)

Autor: iryna h.

V jednom z dřívějších článků zazněla myšlenka, že s časovým odstupem věci hodnotíme...

Milujeme cestování a ani potravinová alergie nás nezastaví
Milujeme cestování a ani potravinová alergie nás nezastaví

Dodržujete speciální dietu a již pouhá myšlenka na dovolenou ve vás budí hrůzu? A tu...

Cestování s dietou 2. část – tentokrát po Evropě
Cestování s dietou 2. část – tentokrát po Evropě

Potravinová alergie či intolerance neznamená automaticky i konec s cestováním či...

 Londýn a New York – ráj pro potravinové alergiky 3. část
Londýn a New York – ráj pro potravinové alergiky 3. část

Jestli jsem minulý článek končila povzdechem nad Francií, resp. tamnějším přístupem...

Recepty
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Všechny recepty