úvod Proalergiky.cz > Magazín > Redakční články > Alergie na potraviny > Celiakie > Víkendový kurz bezlepkového vaření na Vysočině

Víkendový kurz bezlepkového vaření na Vysočině

Vložte svůj článek

Nejprodávanější z e-shopu:
Čistička vzduchu Winix ZERO

Čistička vzduchu Winix ZERO

Skvělá při alergii na pyl nebo zvířata. Plazmová neutralizace...

5990 Kč
Zvlhčovač vzduchu Stylies HERA, ultrazvuk

Zvlhčovač vzduchu Stylies HERA, ultrazvuk

Největší nádrž 8 l, antibakteriální ochrana, hygrostat...

3990 Kč
Inhalátor<br/>Laica MD6026

Inhalátor
Laica MD6026

Ideální pro inhalaci Vincentky i léčiv. Nejlepší poměr cena/výkon.

1590 Kč
Nejčtenější články:

Naše jihočeská spolupracovnice a zkušená lektorka vaření bez lepku Radka Vrzalová se chystá na výjezdní intenzivní kulinářský kurz, který se uskuteční v půlce září v Chotěboři. Pokud začínáte s bezlepkovým vařením a nejste si jisti v kramflecích, využijte této příležitosti.

Nové vědomosti i inspirace pro bezlepkovou kuchyni

Kurz bude zaměřen na základy české i mezinárodní kuchyně s vyloučením lepku. Lektorka vás naučí, jak připravit mimo jiné tato jídla:

  • sladké a slané bezlepkové pečivo
  • pohankové palačinky
  • dýňová polévka s jablky a zázvorem
  • jáhlové a indické placky
  • kuře plněné sýrem
  • řízečky na cesty
  • svíčková na smetaně
  • dva druhy knedlíků

Některé pokrmy budou i bez laktózy. Všechny výtvory, které s Radkou uvaříte, budete moci také sníst, případně přivézt vzorky svým blízkým.

Výborná dopravní i cenová dostupnost

Kurz bude probíhat v Evangelickém středisku na okraji města Chotěboř, které je zároveň jeho oficiálním organizátorem. Středisko je obklopeno lesy.

Chotěboř leží v okrese Havlíčkův Brod na Vysočině. Je dobře dostupná autem (35 km od dálnice D1) i vlakem ze všech směrů.

Místo konání na Mapy.cz

Akce začíná v pátek 13. 9. večer a končí v neděli 15. 9. kolem poledne. Nocleh je zajištěn přímo v místní skromné, ale čisté ubytovně. Kapacita kurzu je 20–25 osob. Uzávěrka přihlášek je 31. 8. 2013.

Cena kurzu je pouhých 1900 Kč na osobu a zahrnuje ubytování i všechny suroviny na výuku. Předpokládá se, že budete hodně ochutnávat z toho, co se navaří. Účastníci by si pouze s sebou měli přibalit něco na snídaně, zejména pečivo.

Kurzovné se platí předem. Další organizační podrobnosti a kontakty na pořadatele najdete v přihlašovacím formuláři.

Přihlašovací formulář ke stažení (interaktivní PDF)

Náš tip: Kdo že je ta Radka Vrzalová? Přečtěte si rozhovor s ní v článku Praktických rad k celiakii je málo.

Komentáře ke článku

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Související články
Právě vychází: Radčina kuchařka bez lepku
Právě vychází: Radčina kuchařka bez lepku

Naší milé kolegyňce Radce Vrzalové vychází právě v těchto dnech první kuchařka. I...

Celiakie jako dar (k zamyšlení)
Celiakie jako dar (k zamyšlení)

Autor: iryna h.

V jednom z dřívějších článků zazněla myšlenka, že s časovým odstupem věci hodnotíme...

Cestování s dietou – tentokrát po Evropě
Cestování s dietou – tentokrát po Evropě

Potravinová alergie či intolerance neznamená automaticky i konec s cestováním či...

 Londýn a New York – ráj pro potravinové alergiky
Londýn a New York – ráj pro potravinové alergiky

Jestli jsem minulý článek končila povzdechem nad Francií, resp. tamnějším přístupem...

Bez lepku a laktózy v Asii
Bez lepku a laktózy v Asii

Že jsou Evropa a USA potravinovým alergikům příznivě nakloněni a rozhodně zde...

Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty