Infolinka 541 212 450

Měkké marokánky - bez lepku, mléka, vajec, sóji

INGREDIENCE

125 ml rýžového mléka 125 ml rýžové, kokosové nebo sójové smetany na vaření 100 g mandlí (loupané plátky + hranolky) 70 g Schär mix C nebo bramborového či kukuřičného škrobu 50 g sušených nebo kandovaných sekaných višní 50 g kandované pomerančové BIO kůry 50 g kandované citrónové BIO kůry 50 g brusinek 30 g bezmléčného tuku Stella 3 lžíce třtinového cukru 1 cukr s pravou vanilkou Na dohotovení: rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka, např. červená z Lidlu) + tuk Omega (poměr 3:1)



POSTUP

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plechy vyložíme pečícím papírem.

V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme na středním plameni cukr na světlý karamel, přidáme tuk, rostlinné mléko, smetanu a promícháme.

Za stálého míchání přisypeme mouku či škrob a mícháme až do varu a zhoustnutí (raději metličkou než vařečkou, aby se rozpustily žmolky). Hustou směs ještě promícháváme cca 1 minutu (pozor, jde to poměrně rychle).

Odstavíme pánev se směsí ze sporáku a necháme cca 10 minut zchladnout.

Do zchladlé směsi přisypeme mandle a ovoce a promícháme. Necháme úplně vychladnout.

Z hmoty tvarujeme mokrou rukou na pečící papír na plechu placičky o průměru dětské dlaně, cca 4 cm.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut (zespod by měly být marokánky světle zlaté).

Necháme je na mřížce úplně vychladnout, pak sundáme z plechu a hladkou stranu namáčíme do čokoládové polevy. Nožem můžeme přizdobit klikaté ornamenty.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie