Infolinka 541 212 450

Něco pro děti - colový koláč

INGREDIENCE

450 g ovocného cukru (fruktoza) 350 ml + 2 lžíce na polevu coly BIO Hollinger 250 ml ovesné smetany (Např. Oatly) 250 g tuku na pečení 200 g hladké mouky 200 g kukuřičné mouky 3 vejce 5 lžic Svatojánského chleba (světlého) 50 g karobové čokolády "Carobella" 50 g strouhaného kokosu 25 g kokosového tuku 20 g vanilkového cukru lžička prášku do pečiva kokosový olej a hrubá mouka na plech



POSTUP

Menší pekáček vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou. V kastrůlu rozpustíme tuk a vmícháme do něj 4 lžíce Svatojánského chleba a colu. Směs odstavíme. Do mísy prosijeme oba druhy mouk s 250 g ovocného cukru a sypkou směs promícháme a přilijeme k ní směs "tukovou". Vše dobře promícháme. V jiné míse si vyšleháme ovesnou smetanu s vejci, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Připravenou smetanovou pěnu opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do pekáčku a na povrchu uhladíme. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

V kastrůlku si rozpustíme 25 g kokosového tuku a přisypeme k němu 200 g ovocného cukru, lžíci Svatojánského chleba a 2 lžíce coly. Mícháme, až se vše spojí. Polevu odstavíme. Vsypeme do ní nadrobno sekanou karobovou čokoládu a necháme ji rozpustit. Polevu rozetřeme na zchladlý korpus a posypeme kokosem. Po zatuhnutí nakrájíme na řezy a můžeme podávat třeba s obilnou kávou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

2.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie