Infolinka 541 212 450

Parmazánové trhací housky - bez lepku, laktózy a vajec

INGREDIENCE

200 g Schär Brot 50 g strouhaného parmazánu bez laktózy do těsta + 30 g na posyp + mák 50 g Jizerky zelené 1 lžička cukru (medu) 1/2 lžičky soli 4 g bezlepkového prášku do pečiva 4 g sušeného droždí olej nebo margarín na vymazání formy nebo pečící papír na plech



POSTUP

Mouky smícháme, přidáme sýr, sůl, kypřidlo a promícháme. Nakonec přidáme sušené droždí a všechny suroviny pořádně promísíme. Teplou vodu si odměříme a přimícháme cukr nebo med. Tekutinu přidáme k moučné směsi a rukou vymícháme ve vláčné těsto.

Mísu s těstem přikryjeme, nejlépe poklopem či potravinářskou folií, a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Troubu zapneme na 215 °C a dáme do spodu trouby hrnec s 1 litrem vody. Z těsta po vykynutí tvoříme mokrýma rukama bochánky, které pokládáme na plech s pečícím papírem nebo do formy vymazané olejem či margarínem. Pečivo ve formě či na plechu vložíme do igelitové tašky a necháme v teple ještě 10 - 15 minut odpočinout. Posypeme mákem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 215 °C (na dně s hrncem vody) asi 15 minut. Pak stáhneme na 180 °C, přidáme na povrch houstiček sýr a dopékáme ještě cca 5 minut (na plechu to jde rychleji, pokud jsou housky samostatně než ve formě u sebe, je třeba to trochu pohlídat).

Hotové pečivo necháme vychladnout na mřížce.

Díky sýru je dobré i 3 dny.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie