Infolinka 541 212 450

Polentové kostky s cuketou

INGREDIENCE

Na polentu - 1 plech: 400g bio kukuřičné polenty 2l vody 2 lžičky nerafinované soli 4 lžíce na jemno pokrájené petrželky 5 lžic hnědého lnu (případně jiná semínka: sezam, slunečnice) 1 lžička celého kmínu Na směs: 1 menší cuketa 200g uzeného tofu 1/2 červené papriky 1 červená cibule 4 stroužky česneku hrst čerstvého oregána 1 lžíce tamari sojové omáčky kvalitní olivový olej 4 lžíce slunečnicových semínek



POSTUP

Polentové kostky:

Len opražíme na suché pánvi. Hotový je v momentě kdy vám bude vyskakovat z pánve.
Na jemno pokrájíme petrželku.
K varu přivedeme 2 litry vody, osolíme a za stálého míchání vsypeme polentu. Hned na to ostatní ingredience a 1 minutu za stálého míchání vaříme na mírném plameni.
Horkou polentu vlijeme na plech s pečícím papírem, uhlaďte a nechte vychladit.
Vychlazenou polentu nakrájíme na kostky.

Tento polentový základ můžete dále používat místo knedlíků. Dá se grillovat, smažit jako hranolky, případně nahradit s ním chléb, skvělá příloha k salátům. V lednici vydrží 3 dny.

Pokračování přípravy:

Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a zpěníme na olivovém oleji.
Po chvíli přidáme plátky česneků, kostky cukety a plátky červené papriky. Vše do zlatova a křupava opékáme.
Přidáme kostky uzeného tofu.
Před koncem dosolíme, přidáme polenové kostky.
Jakmile je polenta prohřátá stáhneme pánev z plotny, vmícháme tamari omáčku a oregáno.
Na talíři můžeme dozdobit slunečnicovými semínky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie