Je mi 46let jsem na ID pro těžkou formu astma,před 5ti lety zjištěné potravinové alergie nejprve z krve a to na lepek,kasein,soju,vepř.a kuř.maso,následně i kožní testy a zjištěny alergie na pomeranč,broskev,banán,sezam,slad,fazole,cibuli,sardinky veškeré ořechy,mořské plody a rýži,je možné že u rýže se tepelným zpracováním alergeny zničí? Jsem už poměrně zoufalá co si mám vařit,přitom jsem se dočetla že rýže je právě jedna z potravin nejméně alergizující. Podobné potr.alergie a také astma-naštěstí ne tak těžké-má i má 16ti letá dcera a u té je problém co jí dávat do dozy na oběd neboť se samozřejmě nemůže jinak stravovat,předem děkuji za podnětné rady J
Dotaz 1624
27. 11. 2007
Alergie na potraviny
Jindřiška Šetková
Související dotazy v poradně
5 měsíční dítě, hleny ve stolici, zvrací sražené mléko. Může jít o ABKM?
ABKM, průjmy žilky ve stolici
Akné a užívání proteinů
Alergeny v doplňcích stravy s vitamíny a vyrážka během jejich užívání