Infolinka (všední dny 8.30–16 h)
602 813 222
Infolinka (všední dny 8.30–16 h)
602 813 222

Alergická reakce na tepelně zpracované ovoce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné aby proběhla alergická reakce na švestky, které byly tepelně upravené (švestkový koláč)? Děkuji za odpověď Hana Musialová

Hana

Odpověď

Dobrý de,

ano, je to možné, i když je riziko alergické reakce menší než u syrového ovoce.

Bílkovinné alergeny v ovoci jsou totiž většinou termolabilní, což znamená, že je vysoké teploty rozkládají. Z tohoto důvodu se tepelně upravené ovoce (například v koláči, kompotu nebo zavařenině) stává pro mnoho alergiků méně rizikové.
Přesto však tato zásada neplatí stoprocentně a u některých lidí může reakce nastat i po konzumaci tepelně upravených švestek.

Pokud máte podezření na alergii, je důležité se poradit s alergologem, který provede potřebná vyšetření a potvrdí, zda se jedná o alergii a na jakou látku.

Hana, ProAlergiky




 

Ověřeno našimi zákazníky

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • Podrobné informace
  • Rychlé jednání
  • Velký výběr zboží
  • Přijatelné ceny
Ověřený zákazník včera
„ok“
Ověřený zákazník před 2 dny
„Naprostá spokojenost“
  • Rychlé doručení
Ověřený zákazník před 2 dny