maso na řízky (vepřová kýta, nebo kuřecí prsní) sůl pepř polohrubá kukuřičná mouka horká voda rozemleté kukuřičné lupínky (cornflakes) olej na smažení
maso na řízky (vepřová kýta, nebo kuřecí prsní) sůl pepř polohrubá kukuřičná mouka horká voda rozemleté kukuřičné lupínky (cornflakes) olej na smažení
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Do igelitového sáčku nasypeme mouku, vložíme maso a protřepeme tak, aby byly plátky stejnoměrně obalené.
Vodu přivedeme k varu. Do téměř vroucí vody ponoříme vždy jen na okamžik (vteřinku, max. dvě) plátek masa, necháme trochu okápnout a obalíme ve strouhance nebo v rozemletých lupíncích. Pořádně ji na maso přitlačíme :)
Smažíme na trošce oleje do zlatova.
Ani alergik nemusí být na výletě ošizen o tradiční řízek s chlebem ;)