Infolinka 541 212 450

Rozmarýnová chiabatta - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

cca 175 - 200 ml teplé vody 110 g Schär mix B 90 g chlebové směsi Doves Farm bílé 50 g Jizerky zelené 1 lžička instantního droždí 1 lžička cukru 1/2 lžičky soli čerstvý rozmarýn - opéct 4 polévkové lžíce olivového oleje olivy, sušená rajčata



POSTUP

Nejprve si opečeme čerstvý rozmarýn. Určitě bych tento krok nevynechávala, rozmarýn skvěle ochutí toto pečivo. Na troše olivového oleje na pánvi opečeme rozmarýn do křupava, vyjmeme z pánve, opatrně pokrájíme a smícháme s trochou soli a rozmarýn v ní jakoby obalíme. 

V míse promícháme všechny uvedené mouky a sůl. Potom přidáme cukr, droždí, vodu  a rozmarýn. Uděláme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 1 h kynout. Potom přidáme olej (buď použijeme olivový, nebo pro ještě lepší chuť ve výsledku -  olej z naložených sušených rajčat, já mám nejraději úžasný bylinkový olej ze sušených rajčat Hradecké delikatesy) a vypracujeme řidší těsto.

Mokrýma rukama opatrně přendáme na plech, který jsme hojně vymastili olivovým olejem. Poklademe olivama, případně sušenými rajčaty a přikryjeme fólií. Necháme v teple ještě asi 20 - 30 minut odpočívat.

Poté vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Do trouby dávám kastrůlek s vodou. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie