1 l vody 2 svazky rukoly 200 g žampionů 1 rýžová smetana 2 lžíce másla 1 šalotka 1 a 1/2 kostky bujónu Würzl sůl pepř trochu mletého kmínu
1 l vody 2 svazky rukoly 200 g žampionů 1 rýžová smetana 2 lžíce másla 1 šalotka 1 a 1/2 kostky bujónu Würzl sůl pepř trochu mletého kmínu
V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na mě nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na plátky očištěné žampiony a vše chvilku podusíme. Rukolu omyjeme a přidáme k žampionům. Krátce orestujeme, zalijeme vodou a vložíme bujón. Vše povaříme asi 10 minut a posléze rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme rýžovou smetanou a necháme přejít varem, ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.
Jednotlivé porce můžete ještě ozdobit lístky rukoly. Podáváme třeba s toastem.