Infolinka 541 212 450

Segedínský guláš - bezlepkový

INGREDIENCE

vepřové maso - plecko kysané zelí cibule olej ocet sůl mletý pepř kmín sladká paprika bezlepková mouka na zahuštění



POSTUP

Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, kmín a na závěr zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme horkou vodou a necháme chvíli dusit.

K částečně změklému masu přidáme kysané zelí, včetně šťávy z něj. Podle chuti můžeme jemně dokyselit octem. Opět necháme dusit.

Omáčku zahustíme záklechtkou - rozšlehanou moukou ve vodě, příp. na zjemnění lze použít i mléko či smetanu dle dietních možností, a necháme znovu provařit.

Podáváme s kynutým knedlíkem, lze přidat i lžíci zakysané smetany nebo její rostlinné alternativy, což máme rádi my.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie