500 g hladké mouky 250 ml sojového mléka (předpokládám, že lze i rýžové, ale nedělala jsem) 5 lžic olivového oleje 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1 sušené drožní (pohlídat, aby množství odpovídalo váze mouky), příp. 2/3 kostičky čerstvého
500 g hladké mouky 250 ml sojového mléka (předpokládám, že lze i rýžové, ale nedělala jsem) 5 lžic olivového oleje 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1 sušené drožní (pohlídat, aby množství odpovídalo váze mouky), příp. 2/3 kostičky čerstvého
Pakliže máte domácí pekárnu, vložte všechny ingredience v uvedeném pořadí do ní a zapněte program "kynutí" (většinou se čas pohybuje kolem 1,5 hodiny).
Pakliže ne, lze samozřejmě postupovat "postaru" - z mléka, cukru a droždí nechat vzejít na teple kvásek, poté zapracovat i ostatní suroviny a nechat kynout - opět zhruba 60 - 90 minut.
Po vykynutí vytvarujte vdolky, položte na vymaštěný plech, přikryjte utěrkou a ještě nechte 20 - 30 minut dokynout.
Poté potřete vodou (běžně takto nahrazuji vajíčko, lze i lehce vodu osolit, ale to spíše dělám u chleba) a posypte dle libosti hrubou solí, mákem, kmínem. Lze i nastrouhaným sýrem, dle druhu diety, resp. v souladu s ní.
Dobrou chuť ;-)