Infolinka 541 212 450

Snídaňová amarantová kaše - můžou i celiaci

INGREDIENCE

100 ml amarantu, několik hodin namočeného očištěné šípky zbavené semínek mletý kardamon banán jablko karobový prášek (nebo kakao) agáve sirup (nebo med) máslo nebo kokosové ghee jablečná vláknina rostlinné mléko nebo voda



POSTUP

Amarant vaříme v hrnci asi 15 minut spolu s očištěnými šípky. Přidáme máslo (nebo kokosové ghee) na zjemnění. Amarant vařením vytvoří jakousi želé hmotu, proto si dobu vaření a hustotu nastavte podle vaší chuti.

Zvlášť trochu podusíme v trošce vody jablko s medem a banánem. Přidáme do kaše, převaříme, přidáme 1 malou lžičku kardamonu a vlákniny a podle chuti karobový prášek nebo kakao. Vypneme. Můžeme dozdobit marockým listovým sladidlem, stévií, fíky nebo praženými lískovými oříšky. Nebo dochutíme čímkoliv, co vám chutná a má zásadité hodnoty pH.

Pokud vám ze snídaně zůstane kaše, nebo se vám ji podaří uvařit příliš hustou, můžete ji zapéct jako koláč a polít hořkou čokoládou a ozdobit sekanými ořechy.

Amarant (nebo laskavec – jak krásné jméno má :)) je dostupná rostlina, vzácná množstvím blahodárných účinků pro lidské tělo. Protože neobsahuje lepek, můžou ho jíst taktéž celiaci a ani diabetikům neublíží. :)

Henrieta Peškovičová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie